PROJEKT

Mars

Med sitt centrala en kort promenad från Trollhättans Resecentrum blir kvarteret Mars ett perfekt val för pendlare. Du har bara en halvtimmes tågresa till Göteborg. I december 2018 står de 177 Svanenmärkta hyresrätterna färdiga i kvarteret som också får Trollhättans hittills högsta byggnad.

DOKUMENT
Deprecated: wp_make_content_images_responsive har upphört sedan version 5.5.0! Använd wp_filter_content_tags() istället. in /customers/1/1/7/swace.se/httpd.www/eidar/wp-includes/functions.php on line 4773

En ny entré till centrum

Kvarteret består av fem huskroppar, som byggs runt en härlig innergård med orangeri. I hörnet mot Resecentrum byggs 17 våningar, och hela kvarteret blir som en ny entré in till centrum. Under marken anläggs ett parkeringshus, och samtliga trapphus kommer att gå direkt ner till parkeringsplatserna. I markplan kommer det att finnas lokaler för kontor, butiker och caféer och klart är att Mars kommer att bli en mycket attraktiv boendemiljö, med toppmoderna lägenheter. I huset mot Järnvägsgatan erbjuder vi Trygghetsboende för äldre, med en gemensamhetslokal på bottenvåningen.

 

Svanenmärkt för extra hållbarhet  

I Mars bygger vi de första flerfamiljshusen i Trollhättan som blir Svanenmärkta. Det innebär att bygget uppfyller en kvalitetssäkrad byggprocess med höga miljö- och hälsokrav på byggvaror, material och kemiska produkter. Dessutom kommer lägenheterna att ha låg energianvändning.

Uthyrningen påbörjas under 2017.

 

Gå till Lägenhetsväljaren för kv Mars

Kvarteret Mars är en del av vår satsning Hem till framtiden, som innebär att vi ska bygga minst 1 000 nya hyreslägenheter runt om i Trollhättan under de kommande 15 åren. Det är vårt sätt att bidra till att staden kan utvecklas och växa till 70 000 invånare år 2030.

"Det här är ett spännande och annorlunda projekt i vår region"

Christer Larsson, Arbetschef, Serneke

Deprecated: wp_make_content_images_responsive har upphört sedan version 5.5.0! Använd wp_filter_content_tags() istället. in /customers/1/1/7/swace.se/httpd.www/eidar/wp-includes/functions.php on line 4773

En symbolisk port till Trollhättan

Det är Serneke som på uppdrag av Eidar bygger de 177 hyresrätterna i kvarteret Mars. Projektet är en totalentreprenad och satsningen omfattar 320 miljoner kronor. Den tidigare parkeringsplatsen nära Resecentrum är nu på väg att förvandlas till ett attraktivt bostadskvarter med parkeringsgarage, handel, kontor och restauranger.

– Det här är ett spännande och annorlunda projekt i vår region. Nu bygger vi inte bara höghus i Göteborg utan även i Trollhättan, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke.

 

Kvarteret Mars blir också både en sym­bolisk och faktisk port in till Trollhättan från Resecentrum och blir också det första med Svanenmärkta flerfamiljshus i staden. Det officiella första spadtaget togs i samband med Trollhättans 100-årskalas den 20 augusti 2016.