PROJEKT

Herkules

Nu totalrenoveras lägenheterna i det vackra tegelhuset från sekelskiftet i kvarteret Herkules på Österlånggatan. Nya planlösningar, nya badrum och nya kök kommer att ge 16 moderna lägenheter med bevarad charm. Lägenheterna på den tillbyggda vindsvåningen blir lite av kronan på verket.

DOKUMENT
Deprecated: wp_make_content_images_responsive har upphört sedan version 5.5.0! Använd wp_filter_content_tags() istället. in /customers/1/1/7/swace.se/httpd.www/eidar/wp-includes/functions.php on line 4773

Totalrenoveringen är noga genomtänkt och charmen och stilen från sekelskiftet kommer, så långt det är möjligt, att bevaras. Till exempel rustas de vackra innerdörrarna upp och återanvänds för att ge en autentisk känsla. Och fönstren i fastigheten, som byttes ut för ett par år sedan ska behållas, ser ut som de ursprungliga gjorde i början av 1900-talet. Känslan ska således fortsätta andas sekelskifte, men vara nytt, modernt och funktionellt.

 

Helt ny vindsvåning

På den helt nya vindsvåningen byggs fyra helt nya lägenheter, där varje lägenhet får fönster åt flera håll med fransk balkong i flera rum. De 16 lägenheterna blir ettor-femmor och står inflyttningsklara i juli 2017.

Kvarteret Herkules är en del av vår satsning Hem till framtiden, som innebär att vi ska bygga minst 1 000 nya hyreslägenheter runt om i Trollhättan under de kommande 15 åren. Det är vårt sätt att bidra till att staden kan utvecklas och växa till 70 000 invånare år 2030.

"Det känns fantastiskt roligt att skapat ett modernt boende, men ändå bevara den historiska känslan"

Matti Benigh-Kjörnsberg, Projektledare

Deprecated: wp_make_content_images_responsive har upphört sedan version 5.5.0! Använd wp_filter_content_tags() istället. in /customers/1/1/7/swace.se/httpd.www/eidar/wp-includes/functions.php on line 4773

Tegel, puts och granit

Kvarteret Herkules byggdes år 1905-1906 i en arkitekturstil som speglar 1890-talet. Tegel, puts och granit var de material som användes. En ljusare kulör av tegel användes för att skapa mönster runt fönstren och typiska hörnmarkeringar för tiden. Kvarteret växte fram i etapper. Det var möbelhandlaren Thorén och hans kompanjon Claes Johansson som byggde den första delen då kvarteret kom till genom två etapper. Hörnbyggnaden kom till först kring 1905 och ett år senare ansökte man om att få bygga till huset längs Spannmålsgatan med ytterligare två lägenheter och två butikslokaler i bottenvåningen. På gården fanns ett gårdshus som bland annat innehöll tvättstuga och bakstuga.