VI BYGGER

Hem till framtiden

Minst 1 000 nya hyreslägenheter i Trollhättan fram till år 2030. Det är innebörden av vår satsning Hem till framtiden. Fler byggprojekt är redan genomförda eller igångsatta.

 

Vi tänker bygga minst 1 000 nya hyreslägenheter i Trollhättan

Hem till framtiden rymmer ett tiotal ny- och ombyggnadsprojekt. Satsningen är vårt sätt bidra till att staden kan utvecklas och växa till 70 000 invånare. Flera projekt är redan igång, medan andra fortfarande är på planeringsstadiet. Här hittar du mer information om Hem till framtidens alla projekt.

Gulsparven140 lägenheter i Dannebacken

I kvarteret Gulsparven på området Dannebacken, nordost om centrum, planerar vi att bygga 140 lägenheter och en förskola. Lägenheterna kommer att vara fördelade på två sexvåningshus, fem fyravåningshus och ett tiotal radhus med egen uteplats. Avsikten är att området, som blir en mix av lägenhetsstorlekar, ska står klart för inflyttning vid årsskiftet 2018/2019. Befintlig bebyggelse består till största delen av villor och radhus och området är mycket populärt.

Knorren Hjulkvarnelund: Historisk mark med närhet till kanalen

Mitt i det lantliga lugnet runt det gamla industriområdet för Stridsberg & Björck, som en gång i tiden tillverkade sågklingor till alla sågverk runt älven, hoppas vi i framtiden kunna bygga attraktiva hyreslägenheter. Kombinationen av utsikt över kanalen och närheten till Trollhättans centrum gör Stridsbergsområdet till en speciell plats, full av möjligheter. Kanske kan vi börja bygga år 2020, men det här området känns så spännande att det är värt att vänta på.

Kv Mars: 177 miljömärkta citylägenheter  

Med sitt centrala och strategiska läge en kort promenad från Trollhättans Resecentrum blir kvarteret Mars ett perfekt val för pendlare. Du har exempelvis bara en halvtimmes tågresa till Göteborg. I december 2018 står de 177 Svanenmärkta hyresrätterna färdiga i kvarteret, som också får Trollhättans hittills högsta byggnad.

Kv Skördeströskan: 26 familjevänliga radhuslägenheter 

Kvarteret Skördetröskan består av 26 moderna radhuslägenheter på populära Kronogården. Nära skola, affärer, idrottsplats och härliga grönområden bygger vi treor, fyror och femmor som passar perfekt för barnfamiljer. Inflyttningsklart våren 2017.

Kv Herkules: Modernt med charm från tidigt 1900-tal

Nu totalrenoveras lägenheterna i det vackra tegelhuset från sekelskiftet i kvarteret Herkules på Österlånggatan. Nya planlösningar, nya badrum och nya kök kommer att ge 16 moderna lägenheter med bevarad charm. Lägenheterna på vindsvåningen blir kronan på verket.

Kv Elefanten: Vi bygger ut studentstaden Trollhättan

Högskolan Väst samlar 11 500 studenter från när och fjärran. Många av dem flyttar också hit och Trollhättan är en av få städer i Sverige som hittills lyckats erbjuda bostäder till alla studenter som önskat det. För att behålla vår status som en attraktiv studentstad fortsätter vi att satsa på fler studentboenden i centrumkvarteret Elefanten, där det redan finns 145 studentlägenheter ett stenkast från högskolan. Lagom till höstterminsstarten 2017 har vi förvandlat kontorslokaler till ytterligare 27 studentlägenheter i det så kallade Ingenjörshuset.

Upphärad : Nya radhus på landet

Upphärad ligger vackert ute på landet, men ändå inte särskilt långt från stan. Eidar har redan 33 lägenheter här och runt 2017 hoppas vi att vi kan börja bygga 14-16 nya radhus. Vi har gjort en egen marknadsundersökning bland invånarna i Upphärad och resultatet ingår som en grund i vår framtidssatsning. Ett tågstopp i Upphärad på sträckan Trollhättan – Göteborg skulle förstås bidra till att ännu fler bosätter sig här.

Kv Blåvingen: Barnvänligt på ett växande Lextorp

Kvarteret Blåvingen på Lextorp ger oss ett lite extra barnsligt pirr i magen. Här tänker vi satsa på upp till fem nya bostadshus med ett 60-tal lägenheter, som sett till omgivningarna är perfekt inte minst för barnfamiljer. Kullarna i området blir härliga pulkabackar på vintern och konstgräsplan vid Granngården bjuder in till sommarkvällar med mycket fotboll och spring i benen. Närheten till skogen och de lummiga trädgårdarna är dessutom perfekta för kurragömmalek. Husen blir upp till sex våningar höga och här finns rum för alla åldrar. Närheten till motionsspår och parker bjuder in till att vara mycket ute. I planeringen ingår också byggandet av 45 gruppbostäder för äldre.

Kv Stensmedjan: Hjortmossen utvidgas och fräschas upp

Kvarteret Stensmedjan tillhör Eidars först byggda och det har verkligen behållit sin popularitet bland både unga och gamla, barnfamiljer och singelhushåll. Nu är det dags att renovera och fräscha upp de fem husen i kvarteret, samtidigt som vi bygger på två våningar och satsar på ytterligare fyra nya hus. Det innebär totalt 120 helt nya lägenheter. Hela kvarteret får sig en rejäl ansiktslyftning samtidigt som ännu fler får chansen att trivas på Hjortmossen.