Vi har boende

för hela livet

BOENDEFORMER

För äldre

När du blir äldre kan det vara skönt att unna sig lite extra bekvämlighet och tillgänglighet i sitt boende. Därför erbjuder vi både Bo55 och Trygghetsboende.

Trygghet och bekvämlighet i fokus

Trygghetsboende och Bo55 skiljer sig lite åt, men har många gemensam nämnare. Trygghetsboende vänder sig till en äldre målgrupp, där minst en i hushållet måste ha fyllt 70 år. Boendet är lite mer anpassat för att det ska vara enkelt att bo i lägenheten, även om man exempelvis har svårt att röra sig, är rullstolsburen eller kanske har nedsatt syn. Bo55 utgår mer från att man söker ett boende som är extra bekvämt och att man, precis som vid Trygghetsboenden, har tillgång till gemenskapsutrymmen.

 

Bo55  – för dig som vill bo extra bekvämt

För dig som söker ett extra bekvämt boende erbjuder vi lägenheter i våra Bo55-hus. Lägenheterna har det där lilla extra som skapar hög tillgänglighet och förutsättningar för gemenskap och trivsel. Alla lägenheter nås enkelt med hiss och de väl tilltagna gemensamhetslokalerna gör det enkelt att hitta på gemensamma aktiviteter med andra hyresgäster, anordna fikastunder eller kalas. Du hittar våra Bo55-lägenheter i kvarteret Strömkarlen i centrum eller på Lantmannavägen 32 på Kronogården.

Trygghetsboende – för mer gemenskap, på egna villkor

Trygghetsboenden är speciellt anpassat för dig som börjar bli lite äldre och uppskattar ett boende med extra hög tillgänglighet. För att ha möjlighet att hyra ett Trygghetsboende ska en av personerna i hushållet ha fyllt 70 år. Du hittar våra Trygghetsboenden i det klimatsmarta kvarteret Fridhem nära centrum, i kvarteret Humlan på Sylte och från och med december 2018 också i det nya kvarteret Mars. Gemensamt för alla våra Trygghetsboenden är bland annat att de har rymliga badrum och erbjuder extra bra tillgänglighet genom anpassade trösklar och smidig planering av lägenheterna. Dessutom finns gemenskapsutrymmen där man kan träffas över en fika, ha fest, se på TV eller helt enkelt bara umgås.

”Jag vill bidra till en vardag fylld med livskvalitet och glädje”

Pernilla Karlsson, aktivitetsansvarig vid Eidars Bo55 och Trygghetsboende

Hos Eidar ska ingen behöva vara ensam

 

Våra Bo55 och Trygghetsboenden är inte bara extra smidiga och bekväma att bo i. Tillsammans med dig som hyresgäst hittar vi på många olika aktiviteter. Det kan vara allt från allsång till frågesport. Eller varför inte bara en fika tillsammans med grannarna i huset. Tack vare de generösa sällskapsytorna finns det alltid plats för gemenskap.

Tanken med vår boenden för äldre är att de verkligen ska bjuda in till social samvaro för alla som vill. Många äldre blir lätt ensamma. Så ska det inte behöva vara.