Du får nya

poäng varje dag

BO HOS EIDAR

Samla köpoäng

För att skapa ett enkelt och rättvist kösystem får du en ny poäng för varje dag som du står i kö. Redan när du fyllt 16 år kan du registrera dig som bostadssökande och få snabb och smidig information om lägenheter du är intresserad av.

Det finns allltid en poäng med att stå i kö

När du erbjuds en lägenhet som stämmer med dina önskemål, jämförs poängen med andra som är intresserade av samma lägenhet. De med högst poäng erbjuds visning och sedan erbjuds hyreskontrakt i tur och ordning. Ditt totala antal poäng bygger alltså på hur många dagar du köat. En vecka är detsamma som 7 poäng och ett år motsvarar 365 poäng.

 

Specificera dina önskemål, så kan vi ge bättre service

När du registrerar dig i vår kö hjälper du oss att kunna erbjuda dig lägenheter som passar dina behov så bra som möjligt. Samtidigt är det enkelt för dig att själv söka bland lediga lägenheter och anmäla ditt intresse. Fyll i din anmälan så noga som möjligt, så vi kan ge dig bästa tänkbara service. Lediga lägenheter presenteras kontinuerligt och ligger ute på hemsidan i minst 24 timmar.

 

Du kan registrera dig när du fyllt 16 år

Idag är det högt tryck på bostadsmarknaden i Trollhättan. Det gör tyvärr att den generella väntetiden för en Eidar-lägenhet är omkring två år. Så vänta inte med att registrera dig som sökande, om du har flyttplaner. Och du kan ställa dig i kön redan när du fyllt 16 år.

 

Tacka alltid ja eller nej!

Om du inte svarar på ett lägenhetserbjudande två gånger i rad, så blir du automatiskt, spärrad från fler erbjudanden under ett halvår. Du kan totalt tacka nej till lägenhetserbjudanden fyra gånger. Ett femte nej tack innebär att du inte erbjuds några lägenheter under det närmaste halvåret.

 

Uppdatera minst en gång per år

Tänk på att din anmälan måste uppdateras minst en gång om året. Annars avregistreras du. Även du som redan bor hos oss måste registrera dig i kön.

 

Tänk på!

När du fått lägenhetskontrakt försvinner du ur Eidars kösystem. För att då börja samla nya köpoäng för ytterligare en flytt framöver måste du göra en nyregistrering.

 

BoDirekt

När vi lägger ut lägenheter på BoDirekt, är det inflyttning inom cirka en månad. Du som söker en lägenhet på BoDirekt måste kunna ta den till det utsatta inflyttningsdatumet. Om du redan är kund hos Eidar, har du en uppsägningstid på minst två månader om du byter lägenhet inom företaget. Det innebär att BoDirekt i första hand vänder sig till nya hyresgäster.

"Via kösystemet erbjuds du automatiskt lägenheter som passar dina behov."

Madeleine Rehndell, Uthyrningsansvarig för Eidars nyproducerade lägenheter

Detta kan du göra när du registrerat dig i vår bostadskö:  

 

  1. Anmäla intresse för en eller flera lägenheter
  2. Se status på din intresseanmälan
  3. Se om du har fått erbjudande om lägenhet
  4. Lämna besked om du tackar ja eller nej till erbjuden lägenhet
  5. Få information via e-post om lediga lägenheter som passar dina önskemål