OMRÅDE

Centrum

Mitt i stadens kärna ligger 1 000 av Eidars lägenheter. I centrum har du också det mesta inom räckhåll: butiker, restauranger, lekparker och vackra promenadstråk längs med Trollhätte kanal. Här finns helt enkelt något för alla.

Antal lägenheter 1 149 Lediga lägenheter Antal köpoäng 1 600
Här ser du hur många köpoäng som behövs för att få hyreskontrakt i det här området idag. Poängen kan variera beroende på lägenhetens storlek.
Deprecated: wp_make_content_images_responsive har upphört sedan version 5.5.0! Använd wp_filter_content_tags() istället. in /customers/1/1/7/swace.se/httpd.www/eidar/wp-includes/functions.php on line 4773

Ett rikt utbud av lägenheter och möjligheter

 

I Trollhättans centrum är utbudet av aktiviteter och sevärdheter i det närmaste ändlöst. En gång i månaden förvandlas gågatan till en stor marknadsplats, och varje år firas Fallens dagar, en av Sveriges äldsta stadsfestivaler som dessutom är en hyllning till traktens storslagna natur.

 

Ett stenkast bort ligger också Trollhättans Resecentrum, själva knutpunkten för stadens kollektivtrafiksnät. Härifrån är avståndet till resten av världen aldrig särskilt långt.

 • SE ETT ELLER FLER AV OMRÅDESUTBUDEN
 • LISTA

  KARTA

  • GRÖNOMRÅDEN
  • OMSORG
  • AFFÄRER
  • RESTAURANGER
  • NÖJE
  • SKOLA
  • LOKALTRAFIK

2013 byggdes Fridhem, Sveriges största passivhusprojekt. Här bor du miljövänligt och energismart, med högsta möjliga komfort. I kvarteret finns också Trollhättans första trygghetsboende, anpassat för dig som fyllt 70 år och vill bo extra bekvämt och tryggt.

2013 byggdes Fridhem, Sveriges största passivhusprojekt. Här bor du miljövänligt och energismart, med högsta möjliga komfort. I kvarteret finns också Trollhättans första trygghetsboende, anpassat för dig som fyllt 70 år och vill bo extra bekvämt och tryggt.

Kvarteret Oxen erbjuder moderna och ljusa lägenheter av hög standard, där både tvättmaskin och torktumlare ingår. Läget kunde inte heller vara bättre, med några minuters promenadavstånd till både centrum och det natursköna slussområdet.

Utifrån ser det ut som ett vanligt hyreshus, men på insidan döljer sig lägenheter med smart planlösning och egen altan – nästan mitt i staden. Pilen är kort och gott något för dig som söker unik och vågad arkitektur, utan att det kostar för mycket.

Mitt i centrala Trollhättan uppenbarar sig Ymer, som är beläget på en höjd och därmed erbjuder en sagolik utsikt över kanalen. Huset har prisats för sin vackra, funktionella boendemiljö, som passar alla åldrar och livssituationer.

Strömkarlen är boendet för dig över 55 år. Här kan du slå dig ner i de gemensamma soffgrupperna, ta en kaffe och träffa människor i din egen ålder. Samtliga lägenheter har också balkong, de flesta med en storslagen vy över den närbelägna kanalen.

På Storgatan sjuder det av liv och rörelse. Kvarteret Svan omges av mysiga butiker, caféer och restauranger, med kanalen ett stenkast bort. Några av lägenheterna präglas av stora och öppna ytor, medan andra har sin egen helt unika planlösning.

I våra lägenheter på Österlånggatan kan du sitta på balkongen och se hur kvällssolens strålar reflekterar sig i kanalens yta. Runt hörnet ligger våra bostäder på Lilla Håjumsgatan, med en mysig innergård där de boende kan umgås i avskild miljö.

Kvarteret Bore erbjuder sagolikt vacker utsikt, oslagbart läge och smart planerade lägenheter med mycket karaktär. Några är toppmoderna, andra bär spår av sekelskiftet. Gemensamt för alla är den unika kombinationen av citypuls och kanalens lugn.

Alldeles vid gågatan i centrum ligger kvarteret Minerva, som är granne med ett pärlband av olika butiker och restauranger. På Kungs- och Magasinsgatan kan du också njuta av den rymliga takterrassen, med perfekt utsikt över stadens folkmyller.

Flottberget har stadens puls och utbud runt hörnet, men präglas ändå av lugn. Kvarteret ramas in av välskötta gräsmattor och bara ett stenkast bort från de charmiga lägenheterna ligger Hjortmosseparken, idealisk för promenader och avslappning.

Eleonoragården är en bostadslänga som blivit känd för sin kultförklarade 70-talsarkitektur och balkongerna som vetter ut mot ett prunkande grönområde. Här bor du nära det mesta, som Högskolan Väst, Hjortmosseparken och Stadshuset.

På Drottninggatan ligger kvarteret Stensmedjan, som byggdes på 1950-talet. Här samsas gröna oaser med sexvåningshus. Lägenheterna är trivsamma och passar särskilt bra för mindre hushåll som uppskattar närheten till stadens centrumliv.

Björnen är en idyll. Här samsas vackra trähus med nyare i puts, och alla lägenheter ligger mitt i ett lummigt grönområde. I trakten finns också flera parker och lekplatser. Det skapar en nästan lantlig atmosfär, trots att du befinner dig ett stenkast från centrum.

Vattentornet erbjuder det mest spektakulära boendet i stan. Lägenheterna är runda och unika i sin utformning, med innovativa planlösningar. Eller vad sägs om en trerummare i två plan? Läget är också perfekt, med Stadshuset och Högskolan Väst som grannar.

Kvarteret Najaden är omgivet av kanalen på ena sidan, med Storgatans mysiga butiker och caféer på den andra. Här finns allt ifrån välplanerade ettor till rymliga femrummare där historiens vingslag gör sig påminda, bland annat i form av den gamla Sagateatern på bottenvåningen.

Kvarteret Herkules planeras stå helt färdigt i juni 2017. Då har lägenheterna i det vackra röda tegelhuset, byggt i början av förra seklet, fått ett ordentligt ansiktslyft. Dessutom rymmer huset då en vindsvåning med fönster och franska balkonger åt flera håll.

Kvarteret Järven har en lång och anrik historia. Det byggdes redan 1918 och användes tidigare som landshövdingehus, Trollhättans enda av sin sort. Idag är det ett lugnt och charmigt villaområde med tåg- och busstationen några hundra meter bort.

OMRÅDESFILTRERING
Alla
 • ALLA
 • gulsparven
 • Åsaka
 • Upphärad
 • Velanda
 • Sjuntorp
 • Hjulkvarn
 • Stavre/Dannebacken
 • Karlstorp
 • Kronogården
 • Skogshöjden

Aktuellt nära dig.

SYNKA MED DIN EGNA KALENDER OCH FÅ DOM SENASTE NYHETERNA I DIN MOBIL